2015. március 13. 13:46 - -Sárga keramitkocka-

Téli álmukból ébrednek a kisvasutak

Itt a tavasz, téli álmukból ébrednek hazánk kisvasútjai is. Összefoglalónkban időrendi sorrendbe állítottuk, hogy mely kisvasutakon mikortól indul meg a közlekedés. Kisvasútra fel!

Télen sem állt le a forgalom, és továbbra is egész évben közlekednek a vonatok a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton minden nap, Budapesten a Gyermekvasúton március 31-ig hétfő kivételével naponta, április 1-től pedig minden nap. Kaszón egész évben kedden, csütörtökön és szombaton járnak a szerelvények.
Gemenci Erdei Vasút: hétvégenként jelenleg is közlekednek, április első hétvégéjétől kezdve azonban már naponta fognak közlekedni a vonatok. Rezét gőzös a tervek szerint hétvégente és munkaszünetes napokon fogja vontatni a nosztalgiavonatokat.
Debrecen, Zsuzsi Erdei Vasút: Március 14-től hétvégén és munkaszünetes napokon, április 19-től naponta.
Gyöngyös: Március 14-től húsvétig csak hétvégenként közlekednek a Mátravasút szerelvényei a mátrafüredi és a szalajkaházi vonalon. Húsvéttól a mátrafüredi vonalon naponta közlekednek majd a szerelvények.
Kemencei Erdei Múzeumvasút: Március 14-én és 15-én valamint április 4-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a múzeumvasút vonatai.
Királyréti Erdei Vasút: március végéig hétvégente, április 1-től minden nap járnak majd a vonatok.
kv2.jpg
Lillafüredi Állami Erdei Vasút: A Lillafüred–Garadna fővonalon március végéig hétvégente, április 1-től naponta közlekednek a vonatok. A Mahóca felé vezető szárnyvonalon idén sincs menetrend szerinti közlekedés.
Szilvásváradi Erdei Vasút: Március 14-től március 31-ig csak hétvégenként, az követően minden nap lesz forgalom.
Szob: Március 14-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a Börzsöny Kisvasút szerelvényei.
kv1.jpg
Felsőtárkányi Erdei Vasút: Április 4-től hétvégenként közlekednek a vonatok, nyártól csütörtöki és pénteki üzem is várható.
A Hortobágy Halastavi Kisvasút, a Mesztegnyői Erdei Vasút, a Nagybörzsönyi Erdei Vasút és a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút egyaránt április 4-étől hétvégente várja az utazni vágyókat.
A Pálházi Erdei Vasút szerelvényei április 11-től naponta közlekednek.
Almamelléki Erdei Vasút: április 25-től hétvégenként várja a kirándulókat.
Csömödéri Erdei Vasút: április 25-től vasárnap kivételével minden nap közlekednek vonatok, és a tervek szerint az április 25-i szezonnyitó napon Ábel gőzös is közlekedni fog!
– Mozdonyról blog
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr747265441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása