2015. március 16. 15:54 - -Sárga keramitkocka-

Visszavonták a Regiotrans engedélyét

Románia közlekedési hatósága, az ASFR 2015. március 16-án kelt határozatában felfüggesztette az ország legnagyobb személyszállító magán-vasúttársaságának hatósági engedélyét.

A B típusú vasútbiztonsági tanúsítványt azért vonták meg, mert a Regiotrans a sorozatos ellenőrzések és figyelmeztetések ellenére sem javította ki a hibákat, pótolta a hiányosságokat. Az engedély hiányában a Regiotrans kénytelen volt beszüntetni tevékenységét, vagyis az általuk kiszolgált vasútvonalakon egyelőre nincs személyszállítás. Ezek Románia-szerte elsősorban olyan mellékvonalak, melyek üzemeltetésével az állami CFR Calatori korábban felhagyott, de érintett a Brassó–Sepsiszentgyörgy–Bereck és a Segesvár–Székelyudvarhely fővonal is.

A Regiotrans főleg francia származású, használt motorvonatokat üzemeltetett, nagyjából száz járműve naponta négyszáz járatot teljesített.

regiotrans.jpg

A Regiotrans weboldalán biztosította az utazóközönséget, hogy az egyébként 2016. február 14-éig érvényes engedélyüket visszaszerezzék. Ennek ellentmondanak azok az (egyelőre nem megerősített) sajtóértesülések, mely szerint a társaság fizetésképtelen lett, alkalmazottait valószínűleg hamarosan kénytelen lesz elbocsátani.

A Regiotrans legutóbb egy korrupciós botrány kapcsán került a hírekbe: Románia Országos Korrupcióellenes Ügyosztálya, a DNA szerint a közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság (CFR Calatori) több tisztségviselője kenőpénzt fogadott el a Regiotrans két tulajdonosától. Egyikük, Costel Comana február végén egy Costa Ricába tartó repülőgépen öngyilkos lett.

– Mozdonyról blog, fotó: CFR

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr357278293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása