2015. március 17. 19:37 - -Sárga keramitkocka-

Eseti lesz a közlekedés a Regiotrans vonalain

Értesüléseink szerint már szerdán megkezdődhetnek a próbaközlekedések a Regiotrans vonalain.

Mint azt korábban megírtuk, a legnagyobb romániai személyszállító magán-vasúttársaság biztonsági engedélyét felfüggesztette a közlekedési hatóság, ezért a Regiotrans kénytelen szüneteltetni tevékenységét.

A hírek szerint a Regiotrans is igyekszik visszaszerezni a biztonsági tanúsítványt, de több kisebb társaság is pályázik a vasútvonalak üzemeltetési jogára. Éppen ezért a hatóságokkal együttműködve néhány vonalon akár már holnaptól ismét közlekedhetnek a személyszállító vonatok – valamely másik vasúttársaság üzemeltetésében.

A Regiotrans legtöbb vasútvonalára a német érdekeltségű DBSRR, azaz a DB Schenker Rail Romania pályázik. A társaság egyelőre csak teherszállítást végez, de jogilag minden engedéllyel rendelkezik és feltételnek megfelel amely a személyszállításhoz szükséges.

Elképzelhető, de a romániai piaci viszonyokat ismerve nem valószínű az a forgatókönyv, hogy a biztonsági tanúsítvány visszaszerzéséig a Regiotrans járműveit üzemeltetésbe átveszi a DBSRR, míg a munkavállalókat kirendeléssel vagy megbízási szerződéssel foglalkoztatnák. Ez a módszer egyébként klasszikus megoldás a vasútvállalatok körében: hazánkban legutóbb a Floyd biztonsági tanúsítványának lejártával az RTS vette át a mozdonyok üzemeltetését amíg a cég meg nem szerezte az új tanúsítványt.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr197278891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása