2015. március 17. 16:43 - -Sárga keramitkocka-

Leépítések lesznek a Rail Cargo Hungariánál

A Rail Cargo Hungaria (RCH) bejelentette, hogy csoportos létszámleépítés keretében 91 munkavállalójától kíván megválni a közeljövőben.

A VASZ vasutas szakszervezet a hír hallatán tüntetést jelentett be az osztrák nagykövetség elé (az RCH többségi tulajdonosa ugyanis az osztrák állam).

A szakszervezet szerint a vállalat üzleti tervéből kiolvasható, hogy az RCH 300 millió forint bérköltséget kíván a lépéssel megspórolni, ám 91 munkavállaló bérköltsége csupán mintegy 180 millió forintra tehető. Ezért feltételezik, hogy ez csak az első elbocsátási hullám, melyet továbbiak követnek majd. A VASZ éppen ezért egy megállapodásban legalább két éves létszámcsökkentési moratóriumot szeretne elérni.

Sajtóértesülések szerint a döntés oka az RCH teherfuvarjainak visszaesése és a magántársaságok térnyerése.

Egyes forrásaink szerint a leépítés az irodai, adminisztratív munkakörben dolgozókat, és a végrehajtó szolgálatnál dolgozókat (pl. kocsivizsgálók) is érinti.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr757278435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása