2015. március 28. 16:06 - -Sárga keramitkocka-

Tehervonatok ütköztek Csehországban

Frontálisan ütközött a CD Cargo két tehervonata Csehország északnyugati részén szombat reggel kilenc óra előtt. A baleset a Prágától körülbelül 60 kilométerre északra, az Elba-parti Žalhostice városkában történt.

vlak-nehoda-11_galerie-980.jpg

Az egyik mozdonyvezető súlyosan megsérült, őt mentőhelikopter szállította kórházba. A másik mozdony vezetője a szemből felbukkanó vonatot meglátva azonnal gyorsfékezett, és az ütközés előtti pillanatban kiugrott a mozdonyból, ami – a roncsokat elnézve – megmentette az életét.

Az ütközés miatt kisiklott könnyű, üres autószállító kocsik közül több is felborult vagy keresztbe fordult a pályán, a sérült járművek elzárják mindkét vágányt, ezért ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A másik vonat nyitott kocsijai egymásra torlódtak. Mivel a mentés még tart, a kocsik alatti sérült pályarészhez nem férnek hozzá, ezért egyelőre nem lehet megtippelni, hogy meddig tart majd a buszozás, nyilatkozta Martin Drápal vasúti főfelügyelő. Drápal hozzátette: "a vizsgálóbizottság meg fogja találni a baleset okát. Csehországban nagyon ritka és szokatlan a frontális ütközés, legutóbb 2011-ben történt ilyen esemény. Fontos tudnunk, hogy emberi vagy műszaki hibáról van-e szó."

vlak-nehoda-22_galerie-980.jpg

Az előbbit valószínűsíti a denik.cz internetes újság is. Információik szerint az egyik mozdonyvezető figyelmetlenségből nem vett észre egy továbbhaladást tiltó jelzőt, és ezért a vonatbefolyásoló berendezés helyes működését hibásan értelmezte, majd kiiktatta azt és vonatával tovább közlekedett.

Az előzetesen becsült anyagi kár 100 millió korona körül van, mondta a rendőrség szóvivője, Alena Bartošová.

vlak-nehoda-24_galerie-980.jpg

A baleset helyszínén személyesen tájékozódott Daniel Ťok közlekedési miniszter is.

– Mozdonyról blog, denik.cz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr397312806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása