2013. június 11. 15:30 - -Sárga keramitkocka-

Hazánkban próbázik a Vectron

Miután sikerrel átesett a bécsi klímakamra megpróbáltatásain (ahol jelenleg az első IC+ kocsi tartózkodik) hazánkba érkezett a Siemens Vectron mozdonya.

A mozdonnyal az egyes vonalon, Komárom és Hegyeshalom között végeznek különböző méréseket, próbafutásokat. Első körben a vonatbefolyásoló Mirel rendszer próbája történt meg. A későbbiekben megvizsgálják majd a mozdony együttműködését a felsővezetékkel, és a biztosítóberendezés különféle pályaoldali elemeivel is, mint például az útátjárók.

A próbák elengedhetetlen részei a honosítási eljárásnak, melyet nemrég a cseh Škoda 380-as mozdonya is végigjárt. Ennek megfelelően hamarosan a 71-es és 77-es vonalakon is várható a mozdony felbukkanása.

A próbákat a Siemens saját magának, a gyári tulajdonú 193 924-es mozdonnyal végzi. A Vectron váltakozó áramú kivitelének alapfelszereltsége a német és osztrák mellett a magyar és román pályahálózaton történő közlekedéshez szükséges felszerelés, így a gyártó a mozdonyokat a közlekedéshez szükséges engedélyekkel együtt kívánja árusítani.

– Mozdonyról blog, fotó: Tilai Norbert/Railcolor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr395355804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása