2013. július 03. 18:00 - -Sárga keramitkocka-

Vasutaskabaré

Most akkor van drót vagy nincs drót?

Érdekes, vagy inkább nevetséges esemény játszódott le a napokban a magyar vasúton. A területileg illetékes felsővezetéki ügyeletes 8.20-kor jelentette, hogy az egyik, Szeged környéki állomásból kiágazó iparvágány fölül körülbelül 140 méter hosszban a felsővezetéket ellopták. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, értesítették a rendőrséget, és a megfelelő vasúti egységeket a kárfelmérés és a helyreállítás végett.

Aztán 11.40 perckor a vasútbiztonsági osztály ellenőrzést végző munkatársa jelentette, hogy „nem történt vezetéklopás, mert az megvan csak benőtték a fák.” 

De ezzel még nincs vége! Ugyanis „a helyszínre kiérkező felsővezetéki ügyelet munkatársai 12.30-kor jelentették, hogy mégiscsak eltulajdonítottak kb. 110-120 méter hosszú réz felsővezetéket.” És ahogy az ilyenkor lenni szokott, ismét értesítették a rendőrséget, és a megfelelő vasúti egységeket a kárfelmérés és a helyreállítás végett.

A történet sok kérdést vet fel. Az egyik az, hogy hogyan lehet egyáltalán felsővezetéket lopni? Persze vannak rá különféle praktikák, azonban e blogban még csak véletlenül sem fogunk ötleteket adni.

Aztán persze az is kérdés, hogy vajon mit látott az a vasutas, aki szerint megvolt a vezeték, csak benőtték a fák?
Egyáltalán, hogyan juthatunk odáig, hogy a felsővezetéket annyira benövik a fák, hogy azt nem lehet látni? Pedig ott elvileg bármikor elmehet egy villanymozdony, annak az áramszedője pedig köztudottan nem gallyazásra való szerkezet.
Vagy vajon az eltelt időkben kell keresni a különbséget, és az első lopás idejekorán lett jelentve, és az valójában csak 11.40 és 12:30 között történt?
Netán valaki elnézte a helyszínt, esetleg valami más történt?

Ezt már aligha fogjuk megtudni, minden esetre az eseménysor így utólag is jó eséllyel csal mosolyt az olvasó arcára. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr265388196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2013.07.04. 08:44:50

Ha benövik a fák nem csinál zárlatot? 25 ezer volt már nem tréfadolog ha rádől egy faág az simán csinál zárlatot.

Egyáltalán volt benne áram? Volt rá eset mikor a VBO elmarasztalta a kabai forgalmistát, mert egy évek óta üzemen kívüli vágányon lévő tartálykocsit mászókának nézőt agyonütött az áram, hogy miért volt áram alatt a vezeték ha egyszer nem használják, és nem fogadta el ,hogy azért, hogy ne lopják el. De hát ennyi erővel minden vonalon le kéne kapcsolni vonatmentes időben, hogy könnyebben lehessen lopni?
süti beállítások módosítása