2013. július 19. 05:00 - -Sárga keramitkocka-

Kiszervezik a ZSSK Cargo tevékenységeit

Négy vállalatra bomlik a szlovák teherszállító vasút, erről döntött a napokban a szlovák kormány. A teherszállítás továbbra is megmarad a ZSSK Cargo kezében, azonban az egyéb résztevékenységeket kiszervezik. Külön leányvállalat alakul a kocsik tulajdonlására, a kocsik és mozdonyok karbantartására és javítására, valamint a kombinált fuvarozás kezelésére.

Az új leányvállalatokba stratégiai partnert, külső befektetőket szeretne bevonni az állam. Ez azt jelenti, hogy a cégek nagy része magánkézbe kerülhet. A kiszervezésekkel a kormány azt szeretné elérni, hogy az évek óta rosszabb teljesítményt mutató vállalat végre helyrerázódjon, és az egymástól elkülönített tevékenységeit külön-külön is nyereségessé tehesse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr475407160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása