2013. augusztus 05. 16:00 - Siklasztósaru

A DB-nek szállít ingavonatot a Škoda

2,6 milliárd korona értékű megrendelést kapott a Škoda Transportation járműgyártó vállalat a német vasúttól. (Deutsche Bahn; DB). A plzeni gyártónak 2016. végéig tíz ingavonati szerelvényt kell leszállítania. Az egyenként öt betét- és egy vezérlőkocsiból álló, emeletes szerelvények a Nürnberg–Ingolstadt–München vonalon állnak majd forgalomba. A kocsik többek között klímával, fedélzeti utastájékoztató rendszerrel és belsőtéri megfigyelőkamerákkal is fel lesznek szerelve. A szerelvény befogadóképessége 700 ülőhely, maximális sebessége 200 km/h.

A szerelvényeket továbbító mozdonyt szintén a Škoda szállítja majd. Az ingavonatok vonógépe a gyár legújabb fejlesztése, a 109E jelű villanymozdony lesz.

skodakep2.jpg

„Ez a szerződés nem kevesebbet mint azt jelenti, hogy a Škoda a mai nappal a világ vezető járműgyártói közé emelkedett” – mondta a szerződés aláírása után Tomáš Krsek, a vállalat elnök-vezérigazgatója. „Ez a szerződés megcáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy képesek vagyunk európai minőségű, minden elvárásnak megfelelő járműveket gyártani, mindezt precízen és versenyképes áron.” – tette hozzá.

skodakep.jpg

Rüdriger Grübe, a DB vezérigazgatója azt mondta: „A Škoda Transportation nyerte el a szerződést és nem kétséges, hogy ezzel a piacon eggyel több szereplővel kell számolni; a piaci verseny nőtt. De hozzá kell tenni, hogy a Škoda nagy tapasztalattal és hagyományokkal rendelkezik a vasúti járműgyártás terén ezért nem kétséges, hogy minden, a szerződésben foglalt és az utazóközönség által támasztott elvárásoknak megfelel majd.”

– Mozdonyról blog, grafika: Škoda Transportation

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr905446221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása