2013. szeptember 09. 18:00 - -Sárga keramitkocka-

Aláírták a Marfă-szerződést

Hosszas huzavona és politikai csatározások után végre sikerült eladni a CFR Marfăt, a román vasút teherszállító vállalatát. Végre a szerződés aláírása is megtörtént, a Grampet felmutatta a szükséges bankgaranciát. Ám az adás-vétel véglegesítése majd csak a versenytanács jóváhagyása után történhet meg. A tanács tagjai jelenleg a szabad piaci verseny feltételeinek teljesültét vizsgálják.

Többórás tárgyalás után sikerült megegyezni a fizetés mikéntjéről is. A CFR Marfă részvényeinek 51 százaléka összesen 202 millió euróba kerül, a versenytanácsi döntés előtt ennek tizedét fizeti ki a Gruia Stoica üzletember által vezetett Grampet csoport érdekeltségébe tartozó Grupul Feroviar Roman (GFR) magánvasút.

A versenytanácsnak öt hónap áll rendelkezésére, hogy elbírálja a privatizáció minden részletét és jóváhagyja vagy elutasítsa a szerződést.

– Interfax, Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr355533535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása