2013. szeptember 13. 15:00 - -Sárga keramitkocka-

Kevesebb Marfă, több gond

A romániai mozdonyvezetők szakszervezete szerint 1400 mozdonyvezetőt bocsájtanak el a Marfă privatizációja kapcsán. A cég értékesítésével a magánvállalat érdekeinek előtérbe helyezésével, annak támogatásával vádolja a közlekedési minisztériumot a román mozdonyvezetők szakszervezete, írja a kronika.ro.

A szakszervezetiek szerint az idei év végéig a CFR Marfától 1400 alkalmazottat bocsátanak el anélkül, hogy megfelelő végkielégítésben részesülnének, értesüléseik szerint ugyanis történt egy ezt célzó jogszabály-módosítás. Az elmúlt évek során egyébként folyamatosan csökkent a vállalat alkalmazottainak száma: miközben 2008-ban még 18 ezren dolgoztak a társaságnál, számuk a tavalyi év végére 8400-ra esett vissza.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1005533556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása