2013. október 27. 11:30 - -Sárga keramitkocka-

Kényszerszabadságolás a román vasúton

Havonta egy nap fizetés nélküli kényszerszabadságra küldi alkalmazottait a román vasút személyszállító részlege, a CFR Călători. A kényszerpihenő oka: a vasúttársaság így próbálja csökkenteni kiadásait. Bár a vasutasok felháborodtak az intézkedés miatt, a Călători vezetése szerint vagy ez, vagy a tömeges leépítés a két lehetőség. Épp ezért a döntést a szakszervezetek is elfogadták sőt, támogatták. Mindezzel együtt viszont idén már 149 dolgozójától vált meg a CFRC különböző okok miatt, és az év végéig még száz fő leépítése van előirányozva.

A CFRC 2013 első félévében a tavalyihoz képest 61 millióval kevesebbre, 139 millió lejre csökkentette veszteségeit, ugyanakkor 1,6 milliárdos adósságából évek óta nem tud faragni.

A román vasútnál mostanában nehéz idők járnak, a teherszállító vállalat eladása hosszas huzavona után fulladt kudarcba.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr865601304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása