2014. november 12. 15:30 - Űrszelvénybe nyúló nyíl

Lesz rola vagy nem lesz rola?

Megjelent egy pár soros közlemény a Rola Kombi Hungary Kft weboldalán, mely szerint a rola „forgalom indításához szükséges speciális vasúti kocsik Magyarországra történő továbbítása átmenetileg vasútüzemi akadályokba ütközött.” Hogy mi ez az akadály arról egyelőre nem sikerült információkat szerezni.

A közlemény további része szerint a cég vezetése a „közlekedés 2014. október 20.-ra tervezett indítását néhány nappal elhalasztja. Természetesen, amint biztos információ áll rendelkezésre, azonnal értesítjük partnereinket. Kérjük, folyamatosan kövessék figyelemmel honlapunkat. Az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.”

rola1.jpg

A Kiskundorozsma–Wels kamionszállító vonat 2012. december 8-án közlekedett utoljára. Akkor a Rail Cargo Austria az állami támogatás megszűnésével indokolta a megszüntetést. Nemrég egy új cég kezdte újraszervezni a rola közlekedést Magyarország és Ausztria között, ugyancsak a Rail Cargo Austria közreműködésével. Az első vonat indítását kétszer is elhalasztották, azóta pedig nem érkezett új hír a roláról. A most kiadott közlemény lényegében azt jelenti, hogy a szolgáltatáshoz szükséges műszaki feltételeket nem sikerült megteremteni, így a szolgáltatás beindítása bizonytalan.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr736890883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása