2014. november 14. 23:00 - -Sárga keramitkocka-

Megújult a Mozdonyról blog!

Mint azt bizonyára észrevettétek, pár napja ismét rendszeresen frissül a Mozdonyról blog. A csapat összetétele frissült kicsit, és a megjelenésünk is változott. A fekete hátteret, a fehér betűszínt és a zöld kísérőszínt megtartottuk, de például a fejlécünk teljesen megváltozott. Ha a kurzort a fejlécre húzzátok, a szöveg színe zöldre vált. Rákattiintva a blog kezdőoldalára juthattok.

Mivel ezt a hosszú leírást valószínűleg nem mindenki fogja végigolvasni, itt jegyeznénk meg, hogy ismét útjára indítjuk a népszerű Keddi kép és Vasárnapi videó rovatainkat. A képek, rövid történettel vagy akár csak önmagukban, megjegyzés nélkül minden kedden 7.30-kor jelennek majd meg.

A Vasárnapi videó rovat, mely egy ideig más portálon is vendégeskedett, jövő héten, tehát november 23-án indul majd újra olyan videókkal, amik mind friss feltöltések (tehát nem az ihón korábban már bemutatott filmeket adjuk el még egyszer). Először egy három részes műszaki film kerül terítékre: a V41 és V42 sorozatú mozdonyokról szóló film első részében... nem, nem lövőm le a poént. Hogy miről lesz szó, vasárnap 9.00-kor kiderül. Folytatás a következő két vasárnapon a sorozat másik két része lesz. Vigyázat, függőséget okoz!

Visszatérve a megjelenésre:

Közvetlenül a fejléc alatt kiemelt címkéket láttok. Mindegyik kizöldül ha fölé viszitek a kurzort, kattintás után pedig minden olyan cikket, bejegyzést listáz nektek a rendszer, amelyet elláttunk az adott címkével. Kivétel a facebook, ha oda kattintotok, akkor a blog facebook oldala nyílik meg (ami ugyancsak megváltozott egy kicsit, átvette a blog új látványelemeit).

Mindezektől jobbra, a képernyő széléről bekukucskáló ifjú hölgy is arra buzdít titeket, hogy éljetek az Index legújabb funkciójával és kövessétek a blogot! Így biztosan nem maradtok le semmiről sem!

Az alap felépítés nem változott, a képernyő bal kétharmadát a bejegyzések foglalják el, a maradék jobboldali harmadban pedig mindenféle más kapott helyet. A bejegyzések tetején fehérrel a dátum és időpont, mellette zölddel az érintett kollégánk nickneve. A nickre kattintva a szerző adatlap jelenik meg. A bejegyzés címe fehér, rámutatásra kizöldül, kattintásra megnyílik. Ez akkor hasznos, ha egy konkrét cikket szeretnél megmutatni valakinek, egyébként nem igazán kell használni, hiszen minden bejegyzésünk teljes terjedelmében olvasható a főoldalon is. Az új bejegyzések szövegében a kattintható linkek narancssárga színűek. A régi bejegyzésekben sajnos fehérek, és csak rámutatásra zöldülnek ki. Ezeket egyesével kellene átírni, amire valószínűleg nem kerül sor.

Persze ez csak a mozdonyrol.blog.hu felületre igaz. Indexes kiemelés esetén vagy például mobilon az Index saját megjelenése érvényesül.

A cikkek végén a címkék zöldellenek, egy sorral lejjebb pedig facebbok like, megosztás, tumblr, twitter, pinterest és google +1 gombok sorakoznak. A Szólj hozzá! felirat is mutatásra zöldül, a kattintás a kommentboxhoz visz. Hozzászólni legalul lehet, de a kommentezéshez IndaPass vagy facebook bejelentkezés szükséges.

Ha a cikket nem a főoldalon, hanem saját helyén olvasod, alatta öt kapcsolódó cikket ajánl fel a rendszer. Ha az ajánlott cikkben nincs kép, akkor a blog profilképe jelenik meg.

Az oldalon mindenhol máshol – tehát a cikkek folyószövegét kivéve – a zöld feliratok kattintható linkek. Ilyenek a cikkek alján a címkék, és a jobb oldalsó sávban minden. Lássuk, mik vannak ott!

Legfelül (a táskás kishölgy lábánál) egy keresőablakot találtok. A beírt kulcsszóra az enter billentyű megnyomásával vagy a nagyítóra kattintva lehet rákeresni. A találatok listázva jelennek meg. Alatta a mindenkori öt legolvasottabb cikket listázza a rendszer, dátumtól függetlenül. Ez alatt egy hirdetési doboz van, amely jelenleg üres. Ha szeretnél itt hirdetni, a keramitkocka@index.hu e-mail címen tudsz érdeklődni.

A hirdetés alatt naptárat találtok. A zöld számok jelzik, hogy létezik bejegyzés aznapi dátummal. Egy-egy napra kattintva listázódnak az akkori bejegyzések. Alatta az archívumban már csak hónapra lebontva kereshettek. A hónapok melletti, zárójeles fehér szám az adott havi bejegyzések száma.

Még lejjebb IndaPass doboz, egy saját és egy blog.hu ajánló, a feedek és legalul az üzemi oldalaink doboza található.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr696898219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása