2013. július 30. 11:00 - -Sárga keramitkocka-

Svájcban is halálos vasúti baleset

Összeütközött két személyszállító vonat Svájcban, Granges-pres-Marnand község állomásán. Az állomásról kihaladó regionális vonat a vele szemből érkező személyvonattal ütközött össze.

A balesetnek 44 sérültje és egy halálos áldozata van – az egyik személyvonat mozdonyvezetője. A két vonatnak az egyvágányú pályán menetrend szerint egy másik állomáson kellett volna találkoznia, de egy tehervonat miatt a találkozást (keresztet) áthelyezték Granges-pres-Marnandba. A forgalmi szolgálat azonban mégis engedélyezte a kihaladást a személyvonatnak, miközben a másik vonat még úton volt az állomás felé.

A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják.

svajci.jpg

Hasonló baleset Svájcban legutóbb 2013. január 10-én történt. Akkor ugyancsak egy keresztáthelyezést mulasztottak el, a két szembeközlekedő személyvonat a nyílt pályán futott egymásba.

Június hónapban ez a negyedik súlyos vasúti szerencsétlenség. Hatodikán Kanadában siklott ki és robbant fel egy elszabadult olajvonat, tizenkettedikén Franciaországban siklott ki és tarolta le a peront egy személyvonat, huszonnegyedikén pedig Spanyolországban sebességtúllépés miatt siklott ki egy expresszvonat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr705433826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszegiandras 2013.07.30. 22:16:16

Mitha kicsit túl sok vasúti baleset lenne mostanság a világban. Mi a fene van, hogy hirtelenjében 3 is történt ebben a hónapban? Vajon a történelem vagy a sors akarja bepótolni a jó pár éves csöndet és nyugalmat?
süti beállítások módosítása